Светло бъдеще чертаят за Поморие 28.01 | 22:02

Превръщат града в сърф дестинация и изграждат кални бани, достойни за фараони

От Цанка Донкова

Светло бъдеще чертаят за Поморие. Градът да се развива като сърф дестинация и да се удължи летния сезон с египетски плаж и Музей на виното. Това са само част от идеите за развитието на курорта, които бяха обсъдени на консултативен съвет, сформиран от кмета Иван Алексиев, съобщава в. "Стандарт".

Възстановяване на общинските кални бани, които са съществували през далечната 1934 г. е една от идеите. Предлага се и въвеждането на "египетски плаж", което е лечебен метод. При него след нагряване на слънце кожата се покрива със слой от кал и отново се излага на слънце. Със същия метод са се глезили в древен Египет.

От края на 2012 г., с решение на Министерския съвет, община Поморие получи правото на управление на Поморийското солено езеро, което е източник на лечебния продукт, използван от болницата за рехабилитация.

"От изключително значение за изработване на плана е участието на жителите на града, неправителствените организации, професионалните сдружения, представителите на бизнеса", категоричен бе Алексиев.

Той посочи, че е важно съветът да заработи сега, когато общината навлиза в новия програмен период 2014-2020.

Водещи

Най-четени