Световната банка установила - при ГЕРБ се ширила корупция в горския сектор 20.10 | 16:29

Съмнителни търгове за милиони се въртели под опеката на Емил Димитров

От Христина Рафаилова

Анализ на световната банка показал, че има огромна корупция при търговете с дървесина у нас по времето на ГЕРБ. Това каза във "Всяка неделя” бизнесменът Красимир Дачев. Той обяви преди дни, че футболната легенда Христо Стоичков е получил 150 000 т. материал без конкурс.  Дачев заяви, че преди въпросния конкурс е сезиран главния прокурор от хора от бранша.

По повод твърденията на Камата, че той е лъжец, бизнесменът коментира, че хората, които му доставят дървесината твърдят, че тя е на Стоичков. Според него футболистът е използван като параван за фирми, които не могат да докажат средствата си, за да правят сделки за милиони

Дачев  разкри, че от 108 конкурса 90 от тях са спечелени от 2 фирми. Те били на 25-годишни момчета с регистриран капитал от 1000 лв. Те обаче участвали в търгове за 2 млн. лева, като предлагали оферти под първоначално обявената цена. Въпреки това те печелили конкурсите. 

Той е категоричен, че зад измамите в сектора стои бившият народен представител и съосновател на "БАСТА” Емил Димитров.  Той имал тежката дума какво ще се случва с горите. 

Дачев каза, че е ходил при Димитров да го моли да му продаде дървесина. От думите на тогавашния народен представител станало ясно, че това може да се случи, само ако бизнесменът му даде подкуп. 

Водещи

Най-четени