Световната банка финансира реформата в горското стопанство 01.12 | 15:15

Помощта е безвъзмездна и е на стойност 430 000 долара

От Любомир Тасев

Министерство на земеделието и храните беше домакин на семинар за представяне на основните дейности по Проекта в подкрепа на институционалната реформа в горския сектор.

Проектът е финансиран безвъзмездно от Световната банка и е на стойност 430 000 долара, съобщиха от пресслужбата на ведомството.

В работната среща са участвали чужди и наши експерти, представители на дървообработващата и мебелна промишленост, горскотърговските фирми, браншовите организации на независимите оценители, профсъюзни организации от сектора, неправителствени еко организации, представители на държавната горска администрация и Световната банка.

Според заместник-министъра на земеделието и храните Георги Костов, който откри семинара, това ще бъде първата реална реформа в горския сектор, изцяло съобразена с европейските закони, модели и практики.

В рамките на дейността "Институционален съвет" експертите Хенри Филипс и Николай Йонов са запознали участниците в семинара с основните инструменти, осигуряващи прозрачност и намаляващи до минимум корупционните практики в сектора.

Водещи

Най-четени