Свидетели на скандала: Волен Сидеров не беше трезвен и удряше 11.10 | 11:19

Прокуратурата обяви, че ще иска депутатския имунитет на лидера на Атака и заместника му Чуколов

От iNews.bg

При скандала в петък вечерта пред магазин за алкохолни напитки и цигари в центъра на София Волен Сидеров и Десислав Чуколов са били "видимо в нетрезво състояние", а лидерът на "Атака" е ударил репортер. Това разказа пред "Нова телевизия" един от многобройните свидетели на поредната хулиганска изцепка на Сидеров и атакистите му – студентът от НАТФИЗ Тодор Лазаров.

"Когато отидох до магазинчето видях Волен Сидеров и Десислав Чуколов. Убеден съм, че и двамата бяха в нетрезво състояние. Аз исках да си взема бира, но не ми позволиха. Казаха ми, че магазинчето не работи и аз се дръпнах и отидох да си взема от друго място. Когато се върнах, вече имаше доста хора пред клек-шопа. Ставаше панаир. Волен Сидеров казваше, че там се продават наркотици и безакцизни цигари. Видях как Сидеров удряше под кръста репортер”, категоричен е свидетелят на скандала.

Припомняме, че прокуратурата обяви, че ще поиска имунитета на Сидеров и партийния му заместник Чуколов. Това е поредният случай на сътворени от лидера на Атака грандиозни скандали, както и на искан депутатски имунитет. В миналия си парламентарен мандат Сидеров остана без имунитет заради хулиганската си проява на борда на самолет спрямо френско дипломатическо лице. С предсрочните парламентарни избори обаче той отново се сдоби с неприкосновен статут пред закона.

"Това, което Волен Сидеров е осъществил като минимум е едро хулиганство. За съжаление, добре го съветват. Волен Сидеров много добре знае как да си играе играта, той се движи точно по ръба, така че да не попадне в хипотезата на тежко престъпление, за което може да му иска сваляне на имунитета”, коментира пред Нова телевизия юристът Александър Пелев.

Припомняме, че в нощта срещу събота депутатите Волен Сидеров и Десислав Чуколов нападнаха собствениците на магазин за цигари и алкохол на ул. Раковска" в центъра на София, с мотива, че продават контрабандни цигари и наркотици.

 

Последва проверка на Икономическа полиция, която обаче не установи нарушения в търговския обект. Вчера от прокуратурата обявиха, че ще поискат снемане на имунитета на на двамата народни представители.

Водещи

Най-четени