Свидетелят от убийството на Манджуков проговори 28.03 | 17:50

Не е имало подозрителни лица около блока преди трагедията

От Цанка Донкова

За пръв път свидетел от нощта на убийството на варненския бизнесмен Борислав Манджуков проговори, съобщава News7. Павел, който е нощният охранител на кооперацията, в която Манджуков и приятелката му Лора живеели,  е станал неволен очевидец на убийството.


В злополучната нощ на 24 март мъжът е бил на смяна. Както обикновено той е правел рутинна обиколка на входа и подземния гараж в блока. Всичко изглеждало нормално. Мъжът обаче с ужас си спомня за това, което е последвало.

"Бях долу до гаража да видя дали има хвърлени фасове или пък някой да си е забравил фаровете. На излизане от асансьора чух пукот като от пиратки. Излязох да видя какво става и видях Борислав паднал по гръб. Сякаш примигна с очите и като дойдоха лекарите установиха, че е мъртъв", разказва Павел.

Охранителят посочва, че не е забелязал някой подозрителен да се навърта около сградата и въпреки че не е видял стрелеца, за него споменът за случилото се остава.

39-годишният варненски бизнесмен Борислав Манджуков бе убит с два куршума на 24 март в столичен комплекс на бул. "България".

Бизнесменът нашумя, след като приятелката му бе отвлечена, докато бе бременна. Това се случи на 9 декември 2003 г. Похитителите й поискаха 1 000 000 лева.

39-годишният мъж е един от крупните варненски бизнесмени, собственик на веригата заведения "Версай", "Булгари” и дискотеки "Еxit”. Има няколко чейндж бюра и хотели.

Водещи

Най-четени