Свиленски: В устава пише какво се прави при оставка - стартира процедура за пряк избор 16.06 | 12:29

За две години Корнелия Нинова успя да направи така, че партията да се ръководи от органите си, подчерта той

От iNews

В рамките на две години Корнелия Нинова успя да направи така, че партията да се ръководи от органите си. Това каза зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски по време на дебатите за дневния ред и по предложение за промяна в Устава на БСП, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Свиленски коментира, че не може да разбере поведението на вътрешната опозиция. "Другарката Нинова в рамките на две години успя да се отърси от тези зависимости. Успя да направи така, че партията да се ръководи от органите си: от Националния съвет, Изпълнителното бюро и парламентарната група", заяви той. "Да, някои хора не са доволни. Имаме в Устава ясно разписана точка какво се прави при подадена оставка", подчерта Свиленски и уточни, че при оставка се стартира процедура за пряк избор, което е ясно разписано в Устава.

Георги Свиленски поясни, че в мотивите на вносителите на предложението за промени в Устава пише- с оглед на ситуацията в партията след подадената оставка и във връзка от необходимостта от изпълняващ длъжността председател. Свиленски коментира, че временно изпълняващият длъжността председател също е разписан в Устава и това е един от заместниците на председателя. "Призовавам ви да не подкрепяте промени на Устава сега, защото това е конгрес свикан в рамките на две седмици. Тези промени не са обсъждани нито в общински, нито в областни, нито в основни партийни организации. Уставът ни е Конституцията на партията", заяви Георги Свиленски и посочи, че без да е питана партията няма как да се искат тези промени.

Водещи

Най-четени