Свлачище затвори пътя към асеновградски квартал 03.11 | 14:12

Участъкът с пропаднала настилка е с дължина близо 100 м

От Цанка Донкова

Свлачище затвори главния път към асеновградския квартал Горни Воден. Пътната настилка е пропаднала. За населеното място има обходен маршрут по стария път за Горни Воден - от ул. "Шипка" през електрическата подстанция в града, съобщиха от общината.

Участъкът с активираното свлачище е с дължина близо 100 м. Той се намира на около 500 м от кръговото кръстовище по посока кв. Долни Воден. Пропадането на асфалта е 50 см и на практика пътят е непроходим.

Движението на транспортни средства ще става през обходния маршрут по стария път към Горни Воден, който към този момент е достъпен само за джипове и високопроходими автомобили. До 1-2 дни пътят ще се насипе и изравни, за да бъде проходим и за леки автомобили.

В момента се прави организация по сметосъбирането на кв. Горни Воден и то няма да бъде преустановено. За пропадналия път община Асеновград ще направи проектиране и ще кандидатства за финансова помощ пред Междуведомствената комисия за подпомагане и възстановяване към Министерски съвет, допълниха от градската управа.

Водещи

Най-четени