Севлиево остава "откъснат от света" 28.10 | 13:53

Общината продължава да бедства след обилния снеговалеж

От Теодора Кокаланова

Бедственото положение в община Севлиево остава. Това съобщи кметът на общината Иван Иванов. По думите му осем села продължават да са без електричество

"Има села, които са с частични нарушения на електрозахранването, като при тях е възстановено високото средно напрежение, но при по-ниското напрежение има много аварии", допълни Иванов. Той уточни, че в тези 8 села има липса и на телекомуникации, като допълнително работят още шест екипа.

"Има екипи от Горна Оряховица, от Варна, допълнително 16 човека, които днес работят на терен и се надяваме до края на деня във всички населени места да има електричество. Дори и в град Севлиево продължава да има все още къщи без ток", обясни Иванов.

Кметът заяви, че само едно училище и две детски градини не работят на територията на общината, като всички други провеждат нормално учебните си занятия. "Вследствие на валежите от четвъртък има нанесени много материални щети по водохващанията, които са на река Росица и много по пътната инфраструктура в посока село Стоките и местността "Лъгът", каза още Иванов. 

В общината са били нанесени поражения по мостове, пътни съоръжения и дворни стени, предаде агенция "Фокус". "Вследствие на мокрия сняг от събота и неделя има поражения в града по автомобили, огради, сгради. Екипите, които разчистват нанесените щети, работят още от събота, като тогава бяха 14 екипа, в момента 8 са на терен", допълни Иван Иванов.

Той подчерта, че всички пътища вече са проходими, но има нужда от още доста разчистване. "Във високата планинска част продължават да падат дървета, което не означава, че са разчистени, защото екипите вървят и режат, а след тях падат други дървета. Там вероятно още няколко дни положението ще е по-критично", заяви Иванов. 

Кметът съобщи, че в момента няма затворени пътища. "Вчера отворихме пътя към Община Априлци, като маршрутът Столът - Боазът – Априлци е проходим. Пътищата Стоките – Лъгът и Стоките –Купен са отворени. Във високата част пътищата са проходими при зимни условия", посочи още той. 

Водещи