Седмица на водното спасяване 07.06 | 12:03

БЧК е в готовност да посрещне интензивното ползване на водните басейни през лятото

От Андриян Георгиев

Седмицата на водното спасяване за 2011 г. се провежда от 6 до 12 юни в цялата страна, съобщават от Българския червен кръст (БЧК).

Водноспасителната служба на БЧК информира обществеността, че е в готовност да посрещне предстоящия летен сезон и характерната за него висока интензивност на къпането във водните басейни из страната.

На пресконференция, която ще се проведе на 8 юни, ще бъде предоставена информация за резултатите от обучението на водните спасители през тази година и състоянието на плажовете и най-често посещаваните водни басейни.

От организацията ще дадат и информация за дейността на местните комисии по водно спасяване; проблемите, свързани с осигуряването на спасители през активния летен сезон; водните инциденти в последните години и съветите за безопасно ползване на водните басейни и упражняване на водни спортове.

От БЧК уверяват също така, че са проучили обстойно състоянието на водните обекти преди сезона. 

И през тази година БЧК активно провежда обучение на водни спасители, както и координира дейността си в това отношение с местните комисии по водно спасяване. От червенокръстката организация се оплакват, че имат проблеми, свързани с осигуряването на спасители през активния летен сезон. 

От БЧК призовават гражданството да се интересува активно от съветите на организацията за безопасно ползване на водните басейни и упражняване на водни спортове.

Водещи

Най-четени