Седмична прогноза за времето 27.10 | 18:30

Ето какво време да очакваме от 28 октомври до 3 ноември

От iNews

От НИМХ обявиха прогнозата до края на следващата седмица.

Във вторник ще е все още сравнително топло, сутринта и предимно слънчево. Около и след обяд от запад облачността ще се увеличава, отначало висока, по-късно и средна. В Източна България вятърът ще се обърне от североизток и с него вечерта ще започне да прониква студен въздух.

В сряда облачността ще е променлива, по-често значителна, на места са възможни и слаби превалявания. Вятърът ще отслабне, на места и ще стихне. Дневните температури ще се понижат с 3-5 градуса.

В четвъртък и петък вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили до умерен. Облачността ще е променлива, вероятността за валежи е малка, ще има и слънчеви часове; слабо ще се затопли.

В събота ще бъде предимно слънчево. Сутринта ще е почти тихо и по-хладно, през деня със слаб вятър от запад-югозапад ще бъде още малко по-топло.

В неделя над Източна България облачността бързо ще се увеличи и ще е значителна, почти без валежи. Вятърът отново ще стане североизточен и ще прониква студен въздух.

Дневните температури ще се понижат, в североизточните райони ще са почти без дневен ход. Над западната половина от страната облачността ще е разкъсана, вятърът - северозападен. И там температурите ще се понижават, но по-малко; най-топло ще остане все още в Горнотракийската низина.

Водещи

Най-четени