Седмокласник в болница след побой от съученик 31.01 | 13:31

Няма опасност за живота му. Децата се скарали в междучасието

От Ралица Стоянова

Седмокласник от СОУ "Козма Тричков" във Враца е настанен за лечение в болница след нанесен побой от друг, 14-годишен ученик от същото училище. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Няма опасност за живота на детето, което се лекува в детската хирургия на МБАЛ "Хр. Ботев" във Враца, съобщиха от болницата.

При побоя 13-годишното момче е получило комоцио, бъбречна травма и синини по лицето, уточняват от лечебното заведение.

Директорът на училището Нели Борчева разказа, че двете момчета са играли заедно в голямото междучасие като са се замеряли със снежни топки, а след това, докато си купували закуска в близко заведение, влезли в пререкание. Две междучасия по-късно по-голямото момче пребило по-малкото пред очите на други момчета от училището.

Никой не е сигнализирал на охраната, дежурния учител или медицинската сестра за случващото се, въпреки видимо тежките травми, които детето е получило при побоя.

Пострадалото дете се е оплакало на майка си след края на часовете, която подала сигнал в полицията.

Предстои да бъде свикан педагогическия съвет на училището, който да вземе решение за наказанието, което ще бъде наложено на осмокласника, допълни Нели Борчева, цитирана от БТА. Уведомен е и отделът "Закрила на детето", посочиха от ОД на МВР във Враца.

Водещи

Най-четени