Сектанти тръгнаха да спасяват „Аспарухово“. Идвал Страшният съд 05.07 | 17:27

"Вестителите" не посочват коя религия изповядват, но твърдят, че бедствието ще се повтори

От iNews.bg

Сектанти тръгнаха да спасяват "Аспарухово". Представители на религиозни движения използват нещастието на хората след наводнението във Варна, за да проповядват своите възгледи и да плашат лековерните със Страшния съд. Забелязва се засилване на дейността на съмнителни проповедници, представящи се за "божии вестители”, твърдят хората от квартала, които са виждали обикалящите мъже и жени и преди потопа, съобщава в. "Монитор".

"Не ни стигат бедите, които ни се струпаха на главите, ами тези тръгнали да ни обясняват, че било наказание свише”, разказва разпалено 38-годишната Златина от ромската махала, която беше пометена от пороя.

"Представителите на някакви съмнителни вероизповедания наистина обикалят къщите и обясняват на хората за божието наказание. Няма обаче извършено престъпление. Няма и жалби срещу тях, поне засега”, посочват от районното кметство.

Друга жителка пък разказва, че са я посетили две жени. "У нас дойдоха и позвъниха на вратата две жени. Бяха сравнително млади и добре облечени. Започнаха да ми говорят за божие наказание и за някакво изпитание, но не ги доизслушах”, разказа Десислава Стоянова. Те раздавали и листовки с религиозно съдържание, като призовавали хората от квартала да спасят душите си, когато се срещнат с Господ. Те обаче не посочили коя религия изповядват, но упорито продължавали да твърдят, че природното бедствие ще се повтори, ако хората не се смирят.

"Подозирам, че са от някоя от регистрираните нови християнски религии, но каквито и да са, по-далече от такива”, коментира още Деси. Тя обясни, че поведението на божите вестители” повече дразнело хората, които все още се борят с проблемите, които им се струпаха на главите след пороя в Аспарухово. Тя разказва, че често изнервени аспаруховци им посочвали вратата, а други им предлагали услужливо лопатите и кофите, за да им помогнат в изриването на калта. И в двата случая обаче проповядващите им обръщали гръб и поемали към следващия дом.

Водещи

Най-четени