Семейството на Тодор няма възможност да погребе момчето 16.01 | 12:14

Разкрита е дарителска сметка

От iNews.bg

Семейството на 18-годишния Тодор, който бе убит в центъра на Враца, няма финансова възможност за погребението му

За да се подпомогнат родителите на загиналото момче е разкрита дарителска сметка. Семейството е финансово затруднено и те трудно могат да посрещнат разходите около погребението на убития си син, пише bTV.

Сметката е отворена от българско семейство, живеещо във Франция.

Семейството на ученика иска да наеме адвокат от София, а не местен, за да продължи битката в съдебна зала за смъртта на детето си.

Вчера Врачанският окръжен съд пусна под домашен арест двамата братя, обвинени в умишлено убийство по хулигански подбуди.

Близки на Тодор обсадиха Съдебната палата и не искаха да пуснат Десислав и Иван Дамянови да напуснат съда. След дълго чакане обаче хората изместиха протеста си.

Междувременно в случаят с убийството на младото момче има все повече факти.

По информация на Нова тв е имало над 20 удари върху тялото и лицето на Тодор. Но според заключението на експертите, тези удари са му причинили само болка и страдание, но не са довели до неговата смърт.

Вече има втора аутопсия от екипи от ВМА. Но към този час няма информация каква е причината за смъртта на 18-годишния Тодор от Враца.

Резултатите от аутопсията бяха засекретени. От прокуратурата твърдят, че нямат информация от патоанатомите за причината за смъртта на Тодор.

Предстои хистологична експертиза, която да докаже дали проблеми със сърцето не са причина за смъртта на момчето.

Според съдия Снежана Наумова, която е говорител на Окръжния съд във Враца, в делото има документи, които показват, че Тодор е имал сърдечни проблеми, сърдечно заболяване.

Десислав Дамянов, един от братята, нападнали Тодор в злополучния ден, има криминална регистрация – за шофиране в нетрезво състояние.

Прокуратурата обаче е категорична – в ръцете на Тодор е имало бокс. Това твърди и неговата приятелка Грета. Боксът пада, когато Тодор се свлича на земята. Негов приятел прибира бокса и го изхвърля впоследствие.

Въпреки усилията на криминалистите, този бокс още не е открит.

 

Всички, които биха искали да помогнат на майката и на бащата на Тодор, могат да използват следната сметка в "Прокредит банк България" ЕАД: BG41PRCB92301039643716

 

 

Водещи

Най-четени