Сергията за продажба на гласове отвори 11.09 | 12:47

Първите сигнали за купуване са от Сливен и Варна

От Филипа Тодева

С наближаването на изборите по традиция зачестяват сигналите за купуване на гласове. Този път началото бе дадено още в старта на предизборната кампания. В Сливен и Варна вече има сигнали за купуване на гласове.

Директорът на областната дирекция на полицията в Сливен комисар Чавдар Божурски обяви, че служителите на реда вече са започнали да работят съвместно с прокуратурата. Без да уточнява точния брой на сигналите, той отбеляза, че се наблюдава контингент от около 100 души, за които има съмнение за купуване на гласове. За честността на изборите в Сливен ще се грижат над 350 полицаи в изборния ден.

Във Варна групата, която притеснява полицията, е значително по-малка – около 10 души. За тях има информация, че на предходни избори са участвали в схеми с търговия на гласове, съобщи днес началникът на варненската дирекция на полицията Николай Калчев. По думите му в момента няма данни или сигнали за такива нарушения, допълва БТА.

Калчев допълни, че в региона вече се работи по организацията на предстоящия вот. По предварителни данни ще бъдат отворени 630 секционни комисии в 290 селища. Очаква се с охраната на РИК и СИК да бъдат ангажирани 610 полицаи и 15 жандармеристи.

Водещи

Най-четени