Сериозен спад на престъпленията отчитат във Варна 16.01 | 12:34

Акцията срещу корумпираните митничари е проведена перфектно, каза Румяна Бъчварова

От iNews.bg

Сериозен спад на регистрираните престъпления има във Варна през последната година. Това отбеляза вицепремиерът и вътрешен министър в оставка Румяна Бъчварова. 67% по-малко са умишлените убийства през 2016 г. спрямо 2015 г. При грабежите спадът е 37 на сто. При кражбите също се отчита намаление, макар и малко - 9%. Близо 28 на сто по-малко пък са откраднатите автомобили. Разкриваемостта на престъпленията в региона се е увеличила с 10 на сто и за миналата година е близо 38 %, посочи още Бъчварова, цитирана от бТВ.

Днешната й визита във Варна е част от поредицата работни срещи в страната във връзка със специализираната полицейска операция за борба с битовата престъпност. Тя определи като изключително добра работата на подчинените си, включително и през последните дни. Като даде пример както със случая с арестуваните за корупция варненски митничари, така и при разкриване на тройното убийство във Вълчи дол през уикенда.

"Акцията срещу митничарите е дълго подготвяна и е изключително емблематична за усилията на МВР", подчерта министърът. Бъчварова изтъкна и фактът, че при осъществяване на спецоперацията не е имало изтичане на информация.

Водещи

Най-четени