Сериозни глоби за носене на оръжие на новогодишния концерт 31.12 | 11:05

2500 лева санкция ще отнесе всеки, опитал се да вкара такова на площада

От iNews.bg

8 контролни пункта ще бъдат изградени за новогодишния концерт "Сцена под звездите" тази вечер в София. Това предупреди Владимир Муеров от "Национална полиция" по време на пресконференция, предаде БГНЕС.

На площада ще бъде изкаран целият наличен състав на полицията. Препоръката е гражданите да не носят стъклени бутилки и огнестрелно оръжие, както и да не отиват на площада в нетрезво състояние. Глобата за нарушителите от 500 до 2500 лева. Проверките ще са на произволен принцип.Ще се проверяват с обемисти багажи, ще има и тест с дрегер за хората във видимо пияно състояние.

Екип на Антитерор също ще следи. Ще има разположена полицейска спецтехника по булевардите "Мария Луиза"и "Витошка", около заведенията и бежанските центрове. Димитър Кошов от "Криминална полиция" отчете, че няма тежки престъпления около Коледа.

От КАТ очакват на 1 януари засилен трафик по пътищата. Сформирани са екипи, които ще забавят трафика преди тунела на Витиня, за да не се образуват километрични тапи. Както и по Коледа ще се спира тежкотоварния трафик.

Водещи

Най-четени