Серия от дълги уикенди през април и май 11.03 | 17:42

Ще почиваме 4 дни покрай Великден, после още 2 пъти по 3

От iNews.bg

Следващите два месеца ще изобилстват от т.нар. дълги уикенди. В рамките на няколко седмици българите ще почиват веднъж 4 последнователни дни, а малко по-късно ги чакат и още два пъти по 3 почивни дни.

Около Великден ще се струпат най-много такива. Тази година Възкресение се пада на 16 април. И тъй като Разпети петък е неработен ден, а в понеделник след празника също не се работи, ще има серия от 4 последователни почивни дни.

Май също ще бъде щедър на неработни дни. Денят на труда 1 май е понеделник, което означава, че 29 и 30 април ще бъдат слети с него. След това ни чака и най-кратката работна седмица от едва 3 дни. Още следващата седмица отново ще има дълъг уикенд. На 6 май празнуваме Гергьовден. Той се пада в събота. Според новия закон при това положение почивен ще бъде и следвщият понеделник, предаде КРОСС. Така на 6,7 и 8 май няма да се налага да ходим на работа.

Почивка насред работната седмица има и в края на месеца. 24 май се пада в сряда. Затова Денят на славянската писменост няма да бъде сливан с уикенда, но пак ще даде почивка на работещите.

Водещи

Най-четени