Серия от катастрофи след нахлуването на лошото време 07.10 | 15:04

ПТП-та с ранени станаха на „Тракия“ и по пътя Русе-Бяла, аварирал ТИР затвори Петрохан

От iNews.bg

Серия от катастрофи беляза първия ден с лошо време за тази есен. Още от сутринта условията за движение по повечето пътища бяха изключително сложни заради обилните валежи, на по-високите места и от сняг. Въпреки че от АПИ и Пътна полиция предупреждаваха още от онзи ден шофьорите да внимават, се стигна до сериозни инциденти, за щастие без жертви.

Заради катастрофа, претърпяна от лек автомобил е затруднено движението по автомагистрала "Тракия" в посока към Пловдив и Бургас. Инцидентът е станал в района на 59-тия километър – малко след тунела "Траянови врата". По първоначални данни, шофьорът на автомобила е загубил управлението и е излязъл вдясно извън платното. Леко е пострадала пътничка в колата. Патрул на Пътна полиция регулира движението в участъка, трафикът не е ограничен.

Приблизително в същия район има и още една катастрофа. В нея са участвали два автомобила, предаде бТВ. Заради инцидента и затрудненото движение там се е образувала колона от автомобили с дължина около километър.

По-рано трима души пострадаха при тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла. Инцидентът е станал около 10:00 часа малко преди разклона за село Иваново. Ранените са настанени в русенската болница, а движението в района бе затруднено, предаде БГНЕС.

Катастрофата е станала в условията на силен дъжд и намалена видимост. На завой са се ударили челно лек автомобил "Мицубиши", в който е пътувало младо семейство и лек автомобил "Фолксваген Поло", който се е движил към Русе. По първоначална информация японската кола, управлявана от 26-годишен водач, е предприела изпреварване и се е ударила в другата, в която зад волана е бил 62-годишен мъж. На мястото са изпратени три линейки на "Спешна помощ" и специализиран автомобил на Гражданска защита, тъй като се е наложило да се режат колите, за да извадят пострадалите.

Двамата шофьори и пътничката в мицубишито са откарани в болницата, като единият от водачите е в тежко състояние. Той е с черепно-мозъчна травма и множество счупвания, има опасност за живота му. Причините за инцидента се изясняват. Снеговалежът, обхванал прохода Петрохан, също се оказа препятствие пред пътуващите. От 14:00 часа временно движението през него бе спряно , съобщиха от Пътна полиция. Причината е наложителна необходимост от почистване на пътните платна заради снеговалеж и аварирал ТИР, който пречи на движението. Трафикът временно е отклонен през Ботевград и Искърското дефиле. Два часа по-рано движението на тежкотоварни камиони през Петрохан бе забранено и те бяха пренасочени към Искърското дефиле. Не става ясно дали авариралият ТИР е нарушил забраната или е бил в прохода от по-рано.

Водещи

Най-четени