Сестрата на самозапалилата се Лидия: Секта е в основата на акта 04.11 | 08:29

Според неин приятел Лидия има сложна и особена душевност

От Теодора Кокаланова

Лидия не е луда. Има секта, да знаете. Кажете го! Това заяви пред TV7 сестрата на самозапалилата се 38-годишна фотографка Лидия Петрова - Даниела. Тя не пожела да покаже лицето си.

Семейството на Лидия Петрова е в шок. 38-годишната жена е от Нови Искър, но живее на квартира в столицата. В сърцата на своите близки и съседи тя е добър човек и страстен фотограф.

Родителите ѝ са разделени от близо 15 години. Сега бащата живее на семейни начала с друга жена. Той работи като охранител. След като гледа новините по телевизията, опасенията, че трагедията е сполетяла собствената му дъщеря, се потвърждават. Петър Петров не знае коя може да е причината Лидия да посегне на живота си, тъй като двамата от години не са се виждали.

Лидия и мъжът ѝ живеят отделно. Имат син на 11 години, за когото се грижи бащата. Двамата с Лидия имали проблеми. В последно време Лидия се тревожела за бъдещето на сина си. Но защо е избрала пламъците пред живота, за нейните близки остава пълна загадка. 

Близка приятелка на Лидия не знае защо младата жена се е самозапалила. По думите ѝ тя е много слънчева и лъчезарна личност. Писателят Христо Стоянов заяви пред Нова телевизия, че е поддържал контакт с Лидия чрез социалната мрежа и тя има сложна и особена душевност.

По думите на доц. Огнян Хаджийски, началник на Клиниката по изгаряния в Института за спешна помощ "Пирогов", шансовете за оцеляването на Лидия са минимални, тъй като жената е с 90% изгаряния. Лекарите ги определят като "несъвместими с живота".    

Водещи

Най-четени