Сестрите в педиатрията на Александровска ахнаха по Борисов (СНИМКИ) 02.10 | 16:11

Ремонтът в клиника по педиатрия вече е факт

От iNews.bg

Премиерът Бойко Борисов и здравният министър Петър Москов откриха обновената клиника по педиатрия в Александровска болница.

Появата им предизвика възторжени погледи, което се дължи и на обновяването на клиниката. Министър-председателят сподели и своя коментар по темата във Facebook страницата, придружен със снимки от откриването.

"Не мога да не съм доволен от това, че почти всяка седмица показваме резултатите от работата на Министерството на здравеопазването. Днес заедно с министъра на здравеопазването Петър Москов открихме обновената Клиника по педиатрия в Александровска болница.

 Това е най-старото детско лечебно заведение в България, но винаги е било сред иноваторите в лечението, рехабилитацията и подобряването на живота на най-малките пациенти. Около 2000 деца заедно с техните родители са били в Клиниката по педиатрия и близо 10 000 деца са минали през спешния кабинет за изминалата година.

Поколения педиатри са се учили тук, но ремонт не беше правен от няколко десетилетия. За нас е важно да осигурим на докторите, сестрите и санитарите добри условия за работа. Затова и клиниката е изцяло ремонтирана и оборудвана със съвременна апаратура.

В най-тежката финансова и икономическа криза с Министерството на здравеопазването се опитваме да не изпада нито едно здравно заведение от програмите за финансиране", обясни премиерът.

 

Как изглежда обновената клиника по педиатрия в Александровска болница вижте в нашата галерия. 

Водещи

Най-четени