Сигнал за бомба в Бургас заради Баба Марта 12.02 | 10:45

Търговците на мартеници хитреят, подавайки сигнали за взривно устройство

От iNews.bg

Търговията с мартеници в Бургас стигна до краен предел. В желанието си да си спечелят по-хубава маса, на която да продават мартенички по сергиите, чак се стигна до подаването на анонимния сигнал за поставено взривно устройство в ТД "Поморие".

Днес е единственият ден, в който търговците трябваше да подадат заявленията си и да им бъдат определени маси, на които да търгуват до началото на март, уточнява бургаският сайт flagman.bg.

Стълкновението около дирекцията е от рано сутринта. Десетки са минали още призори, но голяма част останаха навън. Търговци се съмняват, че по този начин се прави опит за саботаж на организацията за продажбите на мартеници.

"Не е редно тези, които са се регистрирали, да получат масите, а ние да не ги получим", негодуваха търговци, който чакат от тъмно на ул. "Александровска", за да се доберат първи до гишетата за плащане на масите.

Те са раздвоени. Едни смятат, че анонимният сигнал е подаден от миналите по-рано, други са убедени, че става въпрос за закъснели търговци, които видели, че няма как да се уредят с хубава маса.

Тази година местата за търговците на мартеници са далеч по-малко от предходните.

Причината е ремонтът на площад "Тройката". Заради това и те ще бъдат разположени пред храма "Св. св. Кирил и Методий", по "Александровска" и до Операта.

Водещи

Най-четени