Сигнали за непозволена предизборна агитация в Севлиево и Трявна 27.10 | 16:46

Жителите на Трявна - 10 044 души - избират между 10 кандидати за кмет

От iNews.bg

Избирателната активност в община Габрово към 12:30 часа е 17,7%. Приблизително същата е била и на местния вот преди 4 години. Нарушения на обществения ред и на избирателния закон не са регистрирани до този час. Изборният ден преминава спокойно, уточниха от Избирателната комисия.


Кандидатите за кмет на областния град за шестима. Политическите формации, които се състезават с листи – 14. Близо 200 за кандидатите за общински съветници в 33-членния местен парламент. Габровците с право на глас 55 245 души, а в цялата област 104 154 души.

От всички общини в областта към 12:30 ч. най-висока е била активността в Дряново - 28,67%.

ОИК - Севлиево проверява сигнали за непозволена предизборна агитация. В Трявна също са подадени сигнали за агитация, за събиране на групи хора в заведение, които са приканвани да гласуват за определен кандидат за кмет, а също и за общински съветник. Други посредници пък обикаляли по домовете, за да агитират в полза на един от кандидатите.

Жителите на Трявна - 10 044 души - избират между 10 кандидати за кмет.

В Габровска област се намира и село Кметовци. Там е кметството на 14 населени места в района. Жителите с право на глас в кметското наместничество в Кметовци са 140. Те гласуват за кмет на Габрово и за Общински съвет, но не избират "първия човек на село". Легендата за името на Кметовци можете да чуете от прикачения звуков файл.

Водещи

Най-четени