Сидеров: Бизнес кръгове, близки до ГЕРБ, искат имунитета ми 02.07 | 14:41

Лидерът на "Атака" с писмо до Сотир Цацаров и Цветлин Йовчев

От Десислава Маданска

В исканията за сваляне на имунитета ми участват и бизнес кръгове, близки до бившите управляващи от ГЕРБ. Това посочва лидерът на "Атака" Волен Сидеров в писмо до главния прокурор Сотир Цацаров и вътрешния министър Цветлин Йовчев, изпратено и до медиите.

По думите му в последните седмици партии, които са се провалили на парламентарните избори, компенсирали политическата си немощ с нападки и провокации към него и партията.

"Останалите извън парламента политици, вместо да подадат оставки като лидери, заради категоричния провал на политиките, които водят, те адресират агресията си към мен", посочва в писмото Сидеров.

Той посочва изнесената в медиите информация, че ръководството на партия ДСБ с писмо до прокурора е поискало снемане на имунитета му.

Сидеров призова Цацаров и Йовчев да излязат с официално становище дали има постъпили данни, че той е нарушил закона по някакъв начин и дали има основания за сваляне на депутатския му имунитет. "Според Конституцията на Република България аз в качеството си на народен представител имам право да изразявам свободно политическите си убеждения и гражданската си позиция, без това да дава основания да се иска сваляне на имунитета ми на народен представител", посочва в писмото лидерът на "Атака".

Той призова и Йовчев, и Цацаров да започнат да си вършат работата и да не допускат вандалски действия в столицата и нарушаване на законите в страната.

Водещи

Най-четени