Сидеров: Коментарът на Рогозин е изключително мек 08.10 | 19:22

Според лидера на "Атака" с изказването си Шаламанов бил вкарал България във война

От Теодора Кокаланова

Коментарът на вицепремиера на Русия Дмитрий Рогозин към министъра на отбраната Велизар Шаламанов е изключително мек. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров в студиото на bTV, като подчерта, че неговото отношение към българския министър е много по-критично.

Сидеров не видя проблем в коментара на руския представител за България, защото е направен в социална мрежа. По думите му българският служебен министър заслужава съд, защото Шаламанов бил вкарал България във война, "защото обяви Руската федерация за враг на България".

"Българското външно министерство, ако е толкова реактивно, трябваше да реагира на думите на посланика на САЩ Марси Рийс, че могат да бъдат санкционирани българските фирми, които участват в изграждането на "Южен поток", подчерта лидерът на "Атака".

За вътрешнополитическата ситуация в страната след изборите Волен Сидеров заяви, че познавайки всички лидери, подозира, че няма да има стабилност и затова е предрекъл нови избори. Той потвърди, че на всякаква среща би отишъл, но с идеята, че въпросът номер едно за страната са ниските доходи.

"Управлението на ГЕРБ е колониално управление", отсече Сидеров и уточни, че партията му "няма да подкрепя осанка или килограми, а идеи и ясна програма". Той заяви, че за него е важно да следва последователен път и не се интересува, ако от групата му се отцепят "някакви депутати". По думите му всички останали партии са се наредили като жени на витрини, които се предлагат на ГЕРБ. 

Водещи

Най-четени