Сидеров: Няма проблеми в управляващата коалиция, но евроизборите са друго нещо 26.01 | 11:40

Ако се явим заедно листата може да се води и от Красимир Каракачанов, и от Малери Симеонов, и от Бате Харо, заяви лидерът на "Атака"

От iNews

Гледам, че медиите пърхат, тичат по коридорите в парламента... Бъдете спокойни, няма проблеми в рамките на управляващата коалиция. Вижте, евроизборите вече са отделна тема. Засега все повече се очертава да не се явим заедно, но ще видим. Това каза в студиото на сутрешния блок на БНТ лидерът на "Атака" и председател на ПГ на Обединените патриоти Волен Сидеров.

,,В случай че се явим заедно, листата за евроизборите може да я води всеки. Може да я води и Красимир Каракачанов, и Валери Симеонов, Бате Харо, може да води листата, ако поиска. Но това не е от такова значение. По-важни са посланията и това каква ще бъде програмата, какви ще са програмните ни намерения. Що се касае до мен, аз никога не съм изявявал желание да водя листа... не знам откъде изваждате такива намерения'', коментира Сидеров.

,,Проблемът е, че ние нарушаваме европейските норми, като правим праг за влизане в Европарламента от 5,8%. Това е един висок за по-малките партии праг и така на практика се получава само една игра между ГЕРБ и БСП кой ще бие, нещо като "Левски" и ЦСКА. Това е нещо, което трябва да се регулира'', смята лидерът на "Атака".

,,В момента от "Атака" подкрепяме управлението парламентарно със седем човека. Дали мога да мина в опозиция? И това е възможно'', завърши Волен Сидеров.

Водещи