Сидеров: Оставка за президента, ако шикалкави 22.02 | 11:55

„Той не е невинният, седящ в облаците“, смята националистът

От Филипа Тодева

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров настоява за открити за медии и неправителствени организации консултации при държавния глава. В противен случай Сидеров предупреди, че партията му няма да участва в консултации за съставяне на правителство, предаде агенция "Фокус".

"Само натиск върху президента, може да го принуди, и следващата вълна от протести трябва да бъде насочена срещу него, защото той сега държи козовете", коментира Сидеров, като добави: "Ако президентът започне да шикалкави и да замазва нещата, което подозирам, той трябва да бъде притиснат и неговата оставка да бъде следващата. Той не е невинният, седящ в облаците, той е излъчен от ГЕРБ и беше поставен в тази жалка ситуация на този, който да не знае защо е там”, заяви Сидеров.

Според него оставката на държавния глава не би предизвикала криза.

"Кризата е в мисленето. Кризата ражда новите идеи. Хората на улицата вече са стигнали до идеи, за които аз говоря от години – търсене на сметка за приватизационните договори, изгонване на монополите, нова политическа система”, коментира лидерът на "Атака”.

Според него в служебния кабинет трябва да има представители на обществените комитети, които участват в протестите.

"Опасявам се, че един служебен кабинет, назначен от Росен Плевнелиев – човекът на ГЕРБ, ще бъде с пионки на ГЕРБ и те ще замажат всички сделки на ГЕРБ, а те до последният момент дадоха концесии на чужди фирми. Това трябва да се извади и да се знае, като отидем на избори за кого гласуваме”, заяви Волен Сидеров.

На въпрос дали сегашният омбудсман Константин Пенчев може да е премиер на служебния кабинет Сидеров заяви: "Това е политическа креатура на НДСВ – партията, която продаде ЕРП-ата. Дайте да не сме толкова късопаметни. Как ще е добър вариант човек, който е бил съгласен с продажбата на ЕРП-ата?”.

Водещи

Най-четени