Сидеров: От къде на къде президентът ще се среща с Ахмет Давутоглу? 27.02 | 13:01

Атакистът посъветва Бареков да не се загражда с предатели от други партии

От Ивелина Георгиева

"Ръководството на "България без цензура" тръгва по крив път." Това каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров по повод изказванията на Николай Бареков, че кворумът в парламента вече зависи от "България без цензура", а не от ксенофобска партия, каквато е "Атака", след като няколко независими депутати заявиха принадлежност към партията на бившия телевизионен водещ.

Атакистът определи това изказване като израз на безпомощност и безхарактерност.

Сидеров заяви, че "България без цензура" тръгва с определени квалификации и нападки срещу най-автентичната българска партия.

"Тръгва със сбор от ренегати, което няма да доведе до нищо добро", допълни лидерът на "Атака". Сидеров даде съвет на лидера на "България без цензура" като посочи, че заграждайки се с предатели от други партии абсолютно нищо позитивно и градивно няма да постигне.

"Нападките на Бареков говорят за липса на реални идеи", смята той.

"Когато тръгваш да правиш партия, трябва да имаш идеология, а не да си градиш политическата кариера на нападки срещу другите", подчерта народният представител.

"Нека да има нови партии, но те да имат някаква автентична идеология", призова лидерът на "Атака". Според него порокът на новите партии в България, е че градят своето развитие главно на "плювки" върху другите партии и претенцията, че те са по-добрите.

По думите му новите партии трябва да са коректни, да признават постиженията на другите и да вървят на тази база напред.

"Тук виждаме заявка за нов месия и нов спасител, който за два мандата ще оправи страната. Смятам, че това няма да предизвика доверие в хората", коментира Сидеров.

От "Атака" засегнаха темата за посещението на турския външен министър у нас Ахмет Давутоглу. Те го определиха като много странно поради няколко причини. От една страна, защото то е в навечерието на 3 март, което според атакистите е провокация и от друга страна са се укривали данни за това посещение и до момента не е ясна, каква е програмата на турския външен министър.

За атакистите е странно, че президентът и министър-председателят са решили да се срещнат с външния министър на Турция, тъй като това не е нивото, на което той трябва да се среща.

"Неговото ниво е външният министър на България и толкова. От къде на къде президентът ще се среща с външен министър на друга държава", възмути се Сидеров.

Той заяви, че "Атака" ще постави своите въпроси пред външния министър на Турция по време на срещата му с председателя на парламента Михаил Миков. Освен това националистите ще посетят и Министерския съвет, където премиерът Пламен Орешарски ще се срещне с Давутоглу. Те ще носят плакати, на които ще пише "Турция, извини се", "Турция, дължиш ни 10 милярда" и "Турция, не се меси в нашите вътрешни работи".

Надписите на плакатите ще бъдат поставени като въпроси от страна на "Атака" по време на срещата на турския външен министър с председателя на парламента Михаил Миков.

Сидеров покани на тази среща да присъстват и представители на ГЕРБ, тъй като те много често спекулират с подкрепата на "Атака" към други партии.

"Айде да дойдат и да заповядат, за да си кажат мнението, "за" ли са те, или против Турция в Евросъюза, "за" ли са, или са против новините на турски език", призова Волен Сидеров.

Водещи

Най-четени