Сидеров: Президентът ще назначи кабинет по заповед на Борисов 21.02 | 10:09

"Не вярвам в пиесата: "Оставка, служебен кабинет, честни избори и представителна демокрация", категоричен бе той

От Филипа Тодева

Народното събрание трябва да си смени лозунга: "Първо лозунга, после коментара". Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров от парламентарната трибуна при обсъждането на оставката на правителството.

"Премиерът каза, че подава оставка, защото не може да гледа как кръв капе по асфалта и всички казахме: "Добре". Според него, собствените министри на Бойко Борисов не знаел, че той ще подаде оставка.

Националистът твърди, че президентът ще назначи служебен кабинет по заповед на Бойко Борисов и ще прикрие всички сделки, които от ГЕРБ са направили.

"Не вярвам в пиесата: "Оставка, служебен кабинет, честни избори и представителна демокрация", категоричен бе той.

Лидерът на "Атака" прочете исканията на протестиращите пред народните представители за по-ниски цени на електро- и топлоенергията.

Сидеров настоява да бъдат изгонени ЧЕЗ, EVN, "Енерго-Про". Той обвини ГЕРБ, че не са променили договорите за приватизация. Настоя да бъде прекратен договорът с МВФ и заяви, че енергетиката, военната индустрия и секторът на съобщенията трябва да са предимно държавни.

"Атака" обвинява бившия американски посланик Джеймс Уорлик, че е бил "комисионер" на две големи фирми у нас, чиято дейност е свързана с добив на шистов газ и производство на ГМО. Лидерът на партията допуска, че ГЕРБ се бои от дипломатическите представители.

"Нека сме любезни с посланиците, но да не сме им подчинени".

Според него и сега, както в началото на 90-те, властта се предпазва от протестиращите с палки.

Водещи

Най-четени