Сидеров и Чуколов останаха без имунитет 05.11 | 10:36

Лидерът на „Атака“ не се отказал от него сам, защото нямал доверие в българската правораздавателна система

От iNews.bg

Народното събрание свали имунитета на депутатите Волен Сидеров и Десислав Чуколов по искането на главния прокурор за образуване на наказателно постановление.

Депутатите, които гласуваха за свалянето на имунитета на Волен Сидеров в мнозинството си 144 бяха "за", 11 гласуваха "против" и 1 гласува "въздържал се". За свалянето на имунитета гласуваха представители на всички парламентарни групи, против бяха членовете на "Атака” и от "БСП лява България” имаше "Въздържал се".

За свалянето на имунитета на Десислав Чуколов гласуваха 148 "за", 11 гласуваха "против" и 0 "въздържал се". Така депутатите одобриха проекти за решения по исканията на главния прокурор на Република България, за даване на разрешения за възбуждане на наказателни преследвания срещу Волен Николов Сидеров и Десислав Славов Чуколов, народни представители в 43-то Народно събрание.

Сотир Цацаров внесе в НС искането за свалянето на имунитетите на двамата депутати, след като на 12 октомври Сидеров и Чуколов предизвикаха скандал пред магазин за алкохол и цигари в столицата, а след това на 25 октомври, в нощта на първия тур на местните избори, лидерът на ПП "Атака" нахлу в сградата на НАТФИЗ.

По време обсъжданията в пленарна зала Волен Сидеров каза, че не си е свалил имунитета сам, защото няма доверие в българската правораздавателна система.

Водещи

Най-четени