Сидеров иска по-малки права за главния прокурор 13.11 | 11:59

Предложенията били внесени през октомври и това подбудило Сотир Цацаров да поиска арест за депутати от „Атака“

От iNews.bg

Пореден рунд от сблъсъка Волен Сидеров-Сотир Цацаров. След като главният прокурор поиска свалянето на имунитета и ареста на лидера на "Атака", сега той му отговаря с искане за орязване на правомощията му. За целта Сидеров, заедно с Десислав Чуколов и Явор Нотев са внесли в парламента предложения за промяна в Конституцията, чрез които силно се ограничават правата на главния прокурор.

От една страна те предвиждат намаляване на мандата на главния прокурор от 7 на 5 години. От друга се предлага обвинител № 1 да бъде избиран от парламента, една четвърт от депутатите да могат да поискат отстраняването, а решението да се взема с обикновено мнозинство. Революционната, според Сидеров, промяна би поставила главния прокурор под контрол, предаде БТА.

Като поискал задържането на Чуколов и Сидеров, Сотир Цацаров всъщност искал отстраняването им от зала, допуска лидерът на "Атака". И категоризира този акт чисто политически. Сидеров обаче не е сигурен, че предложенията му ще бъдат подкрепени и от останалите депутати в парламента. Волен Сидеров поясни, че предложенията са били внесли още през октомври. И предположи, че именно това е причината Цацаров да иска той и Чуколов непременно да бъдат арестувани.

Водещи

Най-четени