Сидеров нареди депутатите да работят за минимална заплата 21.05 | 11:36

Националистът не пожали и посланиците "с надутите бузи"

От Филипа Тодева

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров предложи заплатите на народните представители да бъдат равни на минималната заплата в България, за да може те самите да искат я вдигнат на 1000 лева. В емоционално слово на старта на 42-рия парламент той поиска увеличение и на пенсиите, като се обърна към чуждестранните посланици, за да отбележи, че в България има 583 хиляди пенсионери, които живеят с пенсии от 145 лева.

"145 лв. са 73 евро. Запишете си го някъде и предайте на вашите правителства и се заинтересувайте най-после от това как живее народът. Недейте да идвате с надути бузи", призова той.

Сидеров ги призова да видят как живеят инвалидите у нас, които не могат да си купят лекарства, и тогава да идват и да ни учат на демокрация.

Той ги критикува и за това, че не са обърнали голямо внимание и на корупцията у нас, която ни е довела до нивото на страна, не от 3-ти или от 4-ти свят, а от 5-и с доходи, по-ниски от тези на африканските държави.

Според него народът е отчаян – хората не вярват ни в Господа, ни в дявола.

Той призова депутатите да подкрепят предложение за промяна в закона за референдумите, което да позволи инициирането на национално допитване с 50 хиляди гласа, и решението от него да бъде задължително.

По негово мнение сметките за тока може да паднат веднага с поправките, които сега предлагат от "Атака".

Той ще настоява и за премахване или радикално намаляване на партийните субсидии.

На финала предупреди колегите си, че "à са стъпили накриво, ги чака народният гняв", и им пожела здраве и покаяние.

Водещи

Най-четени