Сидеров настоява за одит в БНТ 14.10 | 14:30

От iNews.bg

Волен Сидеров настоява парламентът да възложи на Сметната палата да извърши одит на БНТ за периода от 1 януари 2017 г. до 31 октомври 2019 година. За този период телевизията е имала трима генерални директори- Вяра Анкова, Константин Каменаров и Емил Кошлуков. 
Проекторешението е внесено в деловодството на Народното събрание. Подписано е и от останалите вече независими депутати- Маргарита Николова, Павел Шопов, Явор Нотев и Десислав Чуколов.
Според "Атака" националната телевизия е наложила "безпрецедентна цензура" върху Волен Сидеров. А времето в предаването "Референдум", предвидено в споразумението, му е било отнето.
От партията обръщат внимание, че БНТ се финансира основно от държавния бюджет, а основната й мисия е да информира гражданите, за да вземат правилно решение кои политики и партии да подкрепят на местните избори.
Припомняме, че искането за финансов одит идва след участието на лидера на "Атака" в предаването "Референдум" на 1 октомври. Тогава Волен Сидеров влезе в спор с Юлиан Ангелов от ВМРО. Микрофонът му беше спрян, а водещата Добрина Чешмеджиева извика охраната. Сидеров каза за Ангел Джамбазки, че е "гей, който трябва да оглави гей парада". В отговор Ангелов му отговори, че е в неадекватно състояние. Предаването беше спряно и свалено от сайта на БНТ.
От СЕМ подкрепиха екипа на предаването, а от ЦИК обявиха, че Волен Сидеров ще бъде глобен. В официално становище от БНТ забраниха на лидера на "Атака" да участва в предаванията й. А той обяви, че ще съди телевизията. Партията му организира и протести пред БНТ.

Водещи

Най-четени