Сидеров поиска "главата" на Кристалина Георгиева 25.10 | 12:07

Според него тя вече е станала за смях с изказванията си и дори започва да става опасна

От Ивелина Георгиева

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска от двамата вицепремиери Цветлин Йовчев и Зинаида Златанова да помолят ЕК да отзове еврокомисаря Кристалина Георгиева заради проблема с бежанците.

Той изтъкна като мотив нейния призив да приемаме бежанците и да ги интегрираме у нас. Сидеров поиска тя да бъде заменена с по-адекватен човек.

Според него тя вече е станала за смях с изказванията си и дори започва да става опасна. По думите му бежанците нямат право да търсят убежище в България, те трябва да се насочат към Турция. "Ние сами си създаваме проблем и по-точно нашето правителство, като приема едни хора, строи им жилища, а пари за бежанци няма", коментира Сидеров.

Той призова кабинета да бъде по-щедър към пенсионерите и социално слабите у нас. Според него правителството трябва да експулсира бежанците и да затвори границата с Турция.

Няма процедура по прегласуване на решение. Така лидерът на "Атака" коментира казуса с удължаването на мораториума за продажба на земеделска земя на чужди граждани.

"Това е Народно събрание, гласувано е решение със 171 народни представители, това не е квартално кафене или компанията за бридж-белот в Банкя, да си променят решенията току-така", коментира атакистът.

"Не мога да разбера защо нещо, което са гласували във вторник, сега го обявяват за лудост и масова психоза", зачуди се лидерът на "Атака".

Той се възмути, че никой не е оценил взетото решение за мораториума, а вместо това сме свидетели на едно лабилно поведение от страна на политическите сили. Сидеров предположи, че това се дължи на натиск отвън. Решението на Народното събрание е разумно и необходимо. То трябва да се изпълни, защото е от историческа необходимост, каза още атакистът.

Сидеров бе категоричен, че не вижда процедура, по която да се стигне до отмяна на решението.
Той се зачуди още защо от ДПС плашат с Конституционния съд, защото атакистът не вижда къде е ролята му.
Според Сидеров договорът ни с ЕС трябва да се преразгледа! Защото в него има много нередности.
Като пример той посочи, че няма решение за договаряне на затварянето на блоковете на АЕЦ "Козлодуй", както Миглена Кунева бе обявила при присъединяването ни.

Водещи

Най-четени