Сидеров похвали Драгомир Стойнев за ЕРП-тата 18.03 | 20:29

Досегашните правителства не посмяха да поставят условия пред тях, отбеляза националистът

От iNews.bg

"Чест прави на сегашния енергиен министър, че постави ултиматум на ЕРП-тата. Досегашните правителства не посмяха да поставят условия пред тях, а те издевателстваха над българския потребител. Те трябва да бъдат изгонени незабавно от България. Следващите стъпки трябва да бъдат съдебен процес за ЕРП-тата". Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров в ефира на bTV. Сидеров добави, че имат сигнали внесени в прокуратурата срещу ЕРП-тата.

Националистът коментира решението да не се изслушат декларациите на парламентарните групи за ситуацията в Крим като бягство от проблема.

"Явно управляващите отново решиха да си крият главата в пясъка. Поискахме извънредно заседание на НС за ситуацията в Крим, но сега разбирам, че точката е отменена. Трябва да признаем референдума в Крим и да защитим сънародниците си", смята Сидеров.

Според него българите се страхуват от извършителите на преврата в Украйна.

"Те са бандити. Ако България се присъедини към санкциите на ЕС ще бъдем най-потърпевши. Това ще ни донесе милиардни щети", категоричен е Сидеров.

"Какво е направил ЕС за България", попита той.

"За екстремистите в Украйна са готови да изсипят 11 милиарда долара от общите пари в ЕС, а ние получаваме само 1/4 от средствата на останалите страни-членки. Нашата политика в европарламента ще бъде да се разруши пирамидалната структура на ЕС, да не ни третират като страна от трета категория", заяви лидерът на "Атака".

Според него този съюз е порочен и трябва да се "разтури" в този му вид.

"България трябва да води суверена политика и да защити националните си интереси. При тази ситуация нашият интерес е да бъдем в добри отношения с Русия, защото тя е енергиен гигант", завърши Волен Сидеров.

Водещи