Сидеров предложи коалиция на Валери Симеонов 01.06 | 19:43

За конфликта помежду им лидерът на „Атака“ заяви, че „вече е дошло времето да кажем защо сме в политиката – дали да си мерим... химикалките, или за нещо по-добро“

От iNews.bg

Даже днес занесох писмени покани към двамата съпредседатели за разговор по тази тема, заяви лидерът на "Атака"

"Предложението за коалиция и обща кандидатура за президент от страна на "Атака" към Патриотичния фронт (ПФ) и Валери Симеонов е съвсем сериозно. Даже днес занесох писмени покани към двамата съпредседатели за разговор по тази тема." Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров в предаването "Лице в лице" по БиТиВи. "Предстои да видим до какво ще доведе конкретното договаряне", не пропусна да уточни обаче той.

Сидеров подчерта, че "не може да се живее години наред с някаква омраза, с някаква непримиримост. В крайна сметка ние не сме в политиката заради някакви лични отношения, а заради идеи и убеждения". "Доказахме се, както се казва, и след както всеки влезе в парламента, следва или още разпарчатосване, или обратното, което искат и хората", смята атакистът.

На въпрос на водещата какво ги раздели със Симеонов преди време, той отговори: "Нямаше някакъв много конкретен и очертан конфликт, имаше разминавания, недоразбиране, които просто прераснаха като лавина. Това е човешка черта и слабост. Хората трябва да умеят да надскачат тези неща. Мисля, че вече е дошло времето да преосмислим тези отношения и да кажем защо сме в политиката – дали да си мерим... химикалките, или за нещо по-добро".

"Ако комбинираме усилията си, можем да имаме 40-50 депутати. Това, за което аз сега говоря, е прицелено стратегически за следващите парламентарни избори", поясни той.

Сидеров и Симеонов бяха съратници, вторият дори е кум на първия, но впоследствие се скараха и си размениха много обидни думи и обвинения.

По думите му е възможно да се потърси друга фигура за президент, различна от неговата, като даде пример: "Един бъдещ премиер, подобен на Орбан". Според него една бъдеща власт трябва да търси по-голям суверенитет за страната ни в Европа, а също повече самостоятелност и  повече полезни ходове.

По повод гостуването на Корнелия Нинова в партийната му телевизия Сидеров коментира, че комбинира политическата си дейност с журналистиката, което му "дава една интересна възможност - да договарям разни неща с политици в ефир".

 

Що се отнася до споразумението му с прокуратурата и предстоящата пробация, лидерът на "Атака" разказа, че една от възможностите е той да чисти паметници. Той изрази желание да  чисти и сгради - паметници на културата, като призова и други политици да го направят. Сидеров изказа съмнение, че се цели ефективна присъда със затвор, за да бъде отстранен той от ативния политически живот.

Водещи

Най-четени