Сидеров се жалва на СДВР 07.06 | 17:07

Атакистът се закани да брани живота и имуществото си, както намери за добре

От Ивелина Георгиева

СДВР да предприеме необходимите действия за предотвратяването на организираните провокации срещу "Атака" и нейните депутати поиска лидерът на партията Волен Сидеров. Той изрази желанието си в отворено писмо до комисар Ивайло Спиридонов, временно изпълняващ длъжността директор на СДВР.

В писмото Сидеров посочва, че разполага с информация, според която тази съботи (8 юни) и неделя (9 юни) организирани и платени групи от ГЕРБ, РЗС и НФСБ ще извършват провокации и вандалски действия в центъра на София и срещу централата на партия "Атака" на ул. "Врабча" 1.

"Това са групи от наети млади мъже със съмнително криминално минало, на които е платено да създават безредици и да търсят конфликт с депутати, членове и симпатизанти на "Атака", смята лидерът на партията.

Той укори ръководството на СДВР, че до момента не са предприети никакви адекватни действия срещу отговорните за нарушаването на закона от миналата неделя (2 юни) Венцислав Тоцев от НФСБ, Георги Стоянов и Георги Ганчев от РЗС, които организираха вандалстваща група пред централата му.

Сидеров обвини директорът на столичното следствие, че дори вандалстващите са били охранявани от тях.

 

Водещи

Най-четени