Сидеров ще разчита на вярващите за изборите 14.04 | 19:08

„Атака“ започва кампания под мотото „Православна солидарност“

От Филипа Тодева

Нашата кампания е много различна от тази на останалите партии, не само защото сме различни като политическа формация, като идеи, а защото смятаме, че в днешния ден е проява на цинизъм да правиш шумни, скъпи концерти, шоупрограми, с фокусници, гълтачи на огньове, гълъбчета, балончета и пр., които поглъщат големи, много големи пари. С тези думи лидерът на "Атака" Волен Сидеров даде старт на предизборната кампания на партията си.

Предстои ПП "Атака" да представи в следващите дни управленската си програма.

"В нея казваме ясно – България е поставена в колониално робство. Това беше причината стотици хиляди млади българи да напуснат страната, да отидат, да работят в чужбина. При което, забележете, това означава, че бедна България, спонсорира богати държави, давайки им своите завършени, готови, вече квалифицирани, обучени млади кадри. Значи тук държавата е хвърлила огромни средства, за да изучи тези млади хора, те да завършат, след което те отиват и стават част от чужди икономики", коментира Сидеров.

Лидерът на националистите заяви, че не приема оправданието, че няма пари в държавата.

"Ние сме патриоти, ние сме националисти, за нас развитието на България, на българите е най-важното нещо! За нас не е по-важно чуждата верига да печели от България и да изнася печалба. За нас не е по-важен тъй нареченият чужд инвеститор, защото той не е инвеститор, а колонизатор. За нас не е по-важно чуждият посланик да каже – аз те поддържам, защото ти работиш за нашите интереси.

Не, за нас е важно българите да казват – това, което правите е добре за България. И ето затова ние избрахме нашата кампания да мине под мотото "Православна солидарност”", каза още той.

Сидеров подчерта, че неговата кампания ще се облегне на това, че българите са християни.

Най-четени