Сидеров ядоса фенове на "Левски" 22.06 | 11:23

Плашат го със съд

От Христина Рафаилова

Фен клубът на "Левски" - "София-Запад" се разсърди на лидера на "Атака” Волен Сидеров и се кани  да го съди.

Поводът за това станал сигнал на националистите до МВР, в който се твърдяло, че стотина ултраси щели да ходят на протест с бомбички с бронз и сачми, съобщава "Стандарт”.

От партията твърдели, че сините фенове щели да изпълнят план, с който да обвинят в "Атака” за кървави сблъсъци по време на протестите. Според атакистите се подготвяли платени провокации с цел да се компрометира партията.  Това щяло да стане с помощта на водачите на агитките от столичните квартали "Люлин” и "Надежда”. Те имали задачата да съберат 500 човека, които да изпълнят плана. Платените провокатори трябвало да се съберат в градинката пред Народния театър "Иван Вазов" и  на тази до храм "Св. Седмочисленици". След това те трябвало да получат по-нататъшни инструкции.

Агитките трябвало да се снабдят с тениски на "Атака”, за да създават впечатление, че безредиците са провокирани от националистите.

"Този сюжет е доста стар и изтъркан", обяви председателят на клуба на привържениците на "Левски - София Запад" Антон Калчев. "Участвали сме в този филм, но този път ще мине без нас. Каквото и да стане - виновните са все "София - Запад". Но сега да си търсят някой друг", добави той.

Феновете били предупредени да не ходят на демонстрациите. Повечето стояли в синьото кафене и в спортната зала зад ИСУЛ.  За да не бъдат обвинявани в подобни дейности, те се снимали, за да докажат, че са далеч от протестите. 

Водещи

Най-четени