Силистра отпразнува 77 години от присъединяването си към България 02.10 | 11:43

Скромно тържество организирано от местната власт отбеляза изключително важната историческа дата

От Ивайло Ангелов

На 1 октомври в Дунавския парк в Силистра с непривично скромна за подобно събитие програма беше отбелязана 77 - та годишнина от присъединяването на Южна Добруджа към Майка България. Община Силистра проведе скромно тържество с участието на Градски духов оркестър, Танцов ансамбъл с ръководител Симеон Симеонов, деца от детска градина " Добруджа " със стихове и песни, както и Клуб " Родолюбие ". 

Слова произнесоха Веселин Аврамов - уредник от Регионален исторически музей Силистра и инж. Тихомир Борачев - зам. кмет на общината. Цветя бяха поднесени пред паметниците на Цар Борис III Обединител на Отечеството и пред новоизградената паметна плоча, посветена едновременно на  100-годишнината от победата на България на Добруджанския фронт и годишнината от възвръщането на Южна Добруджа към България преди 77 години - от името на община Силистра, Областна администрация, общински съветници и граждани. 

Впечатление направи малкия брой присъстващи граждани на тържествената дата, и скромния мащаб на нейното отбелязване на фона на пищните и мащабни тържества и чествания, състоящи се по същия повод в съседни добруджански градове като Добрич и Тутракан. 

Водещи

Най-четени