Симеон II: Уповавам се, че посегателствата срещу мен няма да останат незабелязани в чужбина 03.09 | 13:46

Все по-често се питам заслужавам ли да ме лишат от моя дом и заставят да напусна Родината

От Ани Романова

Сърдечно благодаря на всички сънародници, които ни засвидетелстваха своята подкрепа след решението на Софийския градски съд, че дворецът "Врана” не е наша собственост. Това се казва в изявление на бившия премиер Симеон Сакскобургготски.

"Последните няколко дни получих стотици обаждания и мейли от страната и чужбина. Прочетох много статии, интервюта и позиции в социалните мрежи на хора, възмутени от откровените лъжи, които се тиражират за нас. Това искрено трогна мен и Царицата! Много от тях бяха от сънародници, които не познавам лично. В този мъчителен за нашето семейство момент, когато след 75 години може в една свободна и демократична България да бъда принуден към второ изгнание, тази подкрепа е особено ценна!

Все по-често се питам заслужавам ли да ме лишат от моя дом и заставят да напусна Родината. Питам се и доколко защитено е правото на собственост на всеки български гражданин и на чуждестранния инвеститор от подобни политически продиктувани посегателства”, подчертава Сакскобургготски.

Може би много хора не ме познават и мерят със своя аршин. За тях искам за пореден път да заявя, че 55 години съм живял и без тези имоти. Вече се уповавам само на това, че посегателствата над мен няма да останат незабелязани в чужбина, където частната собственост е неприкосновена. Още веднъж от сърце благодаря на всички за изразената съпричастност", се казва още в изявлението на СимеонСакскобургготски. 

Снимка: Уикипедия

Водещи

Най-четени