Симеонов: Подкрепата към правителството е само и единствено парламентарна 08.11 | 14:06

До месец–два ще се разбере кой става за министър и кой-не, подчерта той

От Теодора Кокаланова

Подкрепата на Патриотичния фронт към правителството е само и единствено парламентарна. Това заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

По думите му до месец-два ще се разбере кой става за министър и кой-не и уточни, че е прекалено рано да се правят коментари на състава на кабинета на премиера Бойко Борисов. 

"Не прави много добро впечатление, че има човек, който е явно неспециалист в областта, която трябва да ръководи, но това вероятно се дължи на съответните коалиционни ангажименти, които са поети. Но все пак е рано, да не предопределяме нещата", заяви Симеонов.

Той посочи, че Патриотичният фронт ще участва в управление със специалисти, но само ако бъдат поискани такива, предаде агенция "Фокус". "Засега не са поискани", уточни Симеонов. Той допълни, че в парламента Патриотичният фронт е влязъл с ангажимент към избирателя и кауза, както и много сериозна задача–да се опита да направи нещо за излизане на България от кризата. 

По думите на Симеонов решенията, които са заложени в програмната декларация на правителството, съвпадат в много висок процент с програмата на Патриотичния фронт. "Успяхме да въведем тези наши основни приоритети, без които нямаше да подкрепим правителството", категоричен бе Симеонов.

Водещи