Симеонов нямал пререкания с Ангелкова 08.06 | 13:12

Имаме някои различия, но това в никакъв случай не е противоборство, каза той

От iNews.bg

Нямам спор с министър Ангелкова, имам спор с хора, които не спазват закона. Това каза вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов, предаде БГНЕС. Той коментира отношенията си с министъра на туризма Николина Ангелкова, след като преди дни подаде сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за нарушения от служители на министерството, отнасящи се незаконни строежи и категоризации на заведения на морския плаж "Слънчев бряг-юг".

"Не коментирам министър Ангелкова. Имаме разминавания по някои въпроси, свързани с това кое е законно и кое – не. Аз съм подал сигнал по въпроси, които тя смята за законно решени, а аз смятам, че не са, а са в нарушение на закона. Нека да изчакаме какво ще реши прокуратурата, а съответно и съд след това", подчерта вицепремиерът. Според Симеонов случващото се не трябва да се тълкува като противоборство между вицепремиер и министър, а като настояване за спазване на законите в сектор "туризъм".

"Да се премахнат тези изключително опасни заведения, които имат размерите на големи универсални магазини, а всъщност са построени без разрешение. Това са незаконни строежи. Абсолютно незаконни строежи, в които се събират по 3-4 хил. души, което е страшно опасно", коментира той.

На въпрос от медиите дали е нормално вицепремиерът да дава на прокуратурата министър от същото правителство, Симеонов отговори: "Нормално е всеки български гражданин, а и е задължение, да подава сигнали в случай, че констатира нарушения на законността. Все е длъжен да сигнализира за нарушения на законите. След като има нарушение, което е свързано с риск за десетки животи, аз няма как да остана безразличен". Симеонов изрази надежда проблемите с преместваемите обекти да бъдат решени още в рамките на този летен сезон и отчете.

Водещи

Най-четени