Син уби баща си и прати майка си в реанимация в Добрич 25.08 | 15:41

Няма данни задържаният да е изразил съжаление за стореното, посочва прокурорът

От Цанка Донкова

Окръжният съд в Добрич наложи постоянна мярка "задържане под стража" на 18-годишния Димитър Н. Б., обвиняем за убийството на баща си и за причиняване на средна телесна повреда на майка си.

Според информация от полицията тежкият инцидент става в първо вътрешно отделение на болницата в Добрич, където младежът, придружаван от родителите си, е настанен на 23 август със съмнения за употреба на стимуланти. Майката на дванайсетокласника остава с него в болничната стая. Бащата и лекарят излизат, но скоро чуват виковете на жената и я заварват повалена на земята, удряна от сина.

Бащата се притичва на помощ, а лекарят отива да извика болничната охрана. При идването си охранителите заварват и Н. Б. (52 г.) паднал на земята. Според първоначалните данни от разследването младежът е ритнал с крак баща си по главата. Мъжът е починал, а майката е настанена в реанимацията на болницата с хематом на мозъка и опасност за живота.

Има данни, че ученикът употребява психотропни вещества и може да се укрие или да извърши друго престъпление, мотивира се при налагане на най-тежката мярка за неотклонение съдът. Двете отделни посегателства, за които Димитър Б. е обвиняем, са с изключително висока степен на обществена опасност с оглед на мястото и начина, по който са извършени, посочи съдията.

Задържаният не е осъждан, през лятото работи като спасител на плажа, съобщиха от Окръжната прокуратура. В протокола за разпит в досъдебното производство няма данни задържаният да е изразил съжаление за стореното, каза прокурор Радослав Бухчев. В последната си дума пред съда Димитър Б. поиска да бъде свободен.

Водещи

Най-четени