Синдиците в КТБ поискаха съдът да развали сделка за 500 000 евро 11.04 | 11:00

От тях се очаква да атакуват сделки за прихващания, одобрени от квесторите на БНБ

От iNews.bg

Временните синдици в Корпоративна търговска банка (КТБ) са поискали съдът да развали една сделка. Това става ясно от втория седмичен отчет за работата им. Става въпрос за прихващане между депозит и кредит в банката в размер на 500 000 евро, което според управителите на банката с отнет лиценз, е направено в разрез със закона.

Лазар Илиев и Росен Ангелчев поеха управлението на банката с отнет лиценз от назначените от БНБ квестори след скоростни промени в Закона за банковата несъстоятелност. От синдиците се очаква да атакуват сделки за прихващания, одобрени именно от квесторите на БНБ. До края на миналата година тези сделки са били на обща стойност над 852 млн. лв.

Публичните отчети на Илиев и Ангелчев не дават детайлна информация за сделката, която според тях трябва да се раздели. Причината е, че много данни са заличени заради банковата и професионалната тайна, информира "Преса".

Синдиците твърдят, че все още се проучва "движението на паричните средства от сметки на кредитополучатели", за да се прецени кои фирми и сделки да бъдат атакувани в съда.

Водещи