Сините редят напред гражданската квота 26.03 | 17:51

Утвърдиха формата за явяване на изборите

От Филипа Тодева

"Националният съвет на Съюза на демократичните сили одобри подписаните политически споразумения с партньорите ни, с които ще се явим във формата СДС. Това са ПП "Обединени земеделци", РДПБ, БСДП, ГД "Гергьовден” и Сдружение "Патриот”, заяви лидерът на партията Емил Кабаиванов.

Той допълни, че е даден мандат до края на седмицата да се проведат разговори с други граждански организации и политически формации.

Емил Кабаиванов каза, че Националният съвет на СДС е одобрил схемата на подреждане на листите за народни представители във всичките 31 многомандатни избирателни района и е дал мандат на НИС на синята партия в началото на следващата седмица да ги оповести в крайния им вариант.

Те ще бъдат регистрирани, както и Съюза на демократичните сили като формация, съставена от партии и граждански сдружения.

"Националният съвет гласува на първите три места в много от листите да има представители на гражданската квота. Това са дясномислещи хора, изявени и утвърдени специалисти в своята област”, добави той.

Водещи

Най-четени