Синът на Евстатиев: Баща ми не е плейбой, има психични проблеми! 11.02 | 16:11

„Притеснявам се, че това, което се случи, ще го убие“, заяви Борис Евстатиев

От iNews.bg

Баща ми не е плейбой или женкар и това са пълни глупости. За това трябва повече самочувствие, а той си има психични проблеми от 2008 година. Изпадаше в депресивни състояния и се притеснявам, че това, което се случи, ще го убие. В момента делото срещу него е последната ми грижа, защото не мисля, че ще се възстанови някога отново психически. Това заяви синът на бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев, който е обвинен в сексуално посегателство над 16-годишно момиче.

"Съгласен съм, че баща ми е сгрешил във връзката си с това непълнолетно момиче. И разбирам моралния аспект на ситуацията, но демонизирането, което последва, е плод на политически игри!", казва Борис Евстатиев, цитиран от "България днес".

Баща му Иван Евстатиев е обвинен за изнасилване на непълнолетната Ирена Б. Скандалът избухна, когато на 17 януари той бе арестуван, след като семейството на момичето подало сигнал срещу него. "Семейството на момичето също е жертва на политическите игри. Те също страдат от целия този шум и нападките, които последваха. Самата реакция говори, че има нещо нагласено", смята синът на кмета.

Той споделя, че не одобрява постъпката на баща си към непълнолетната ученичка. Определя я като грешка. "Това обаче, не е първият случай, в който тийнейджърка има връзка с по-възрастен мъж. Нито ще бъде последният. В този ред на мисли смятам и че те са имали някакви отношения. Бяха направени три експертизи. Първите две не откриха доказателства за насилствени действия, но накрая третата, която излезе 8 дни след инцидента, го доказа. Това навежда на мисълта, че нещата са нагласени, а присъдите - произнесени", смята Борис Евстатиев.

Водещи

Най-четени