Скандал! Кой лъже, че България влиза във военен съюз с Украйна? 25.04 | 16:23

Президентът Плевнелиев отрича! Значи ли това, че президентът Порошенко заблуждава българското общество?

От iNews.bg

Прессекретариатът на Росен Плевнелиев заяви, че не било вярно, че президентът е "вкарал" България във "военен съюз с Украйна".

От службата за връзка с медиите на президента казват, че опровержението идва в отговор на медийни публикации, в които се съдържа това твърдение.

Медийните публикации обаче дойдоха именно от изявленията на украинския президент Петро Порошенко, но пресцентърът на президента не стига дотам да опровергае украинския държавен глава.

"В отговор на медийни публикации, в които се съдържа твърдение, че държавният глава Росен Плевнелиев е "вкарал" България във "военен съюз” с Украйна, Прессекретариатът на президента е длъжен да заяви, че подобни внушения не отговарят на истината. Всяко присъединяване на страната ни към каквито и да са организации или съюзи изисква решение на Народното събрание. Всякакви други интерпретации граничат с лъжа и въвеждат в заблуда обществото", казват от прессекретариата.

Въпросът е означава ли това, че украинският държавен въвежда в заблуда българското общество умишлено и ако такива преговори наистина са водени от наш представител – то кой е той?

Водещи

Най-четени