Скандал! Осъденият за убийството пред "Соло" праща видео на Цацаров 10.12 | 16:21

"Истинският убиец е сред вас", заяви беглецът

От Филипа Тодева

За жалост нито вие, нито обществото ни сте наясно каква е истинската причина за моето мълчание, която сега аз ще споделя пред вас, просто защото вече аз нямам какво да губя. Това заяви самият осъден по делото "Соло" Илиян Тодоров във видеообръщение до главния прокурор, качено в Youtube. Днес стана ясно, че Тодоров е успял да избяга от затвора.

"Уважаеми г-н прокурор, обръщам се към вас не само защото всички възможности за търсене на истината са изчерпани, а защото е налице една очевидна несправедливост, станала възможна благодарение на изпълнение на политическа поръчка и стремеж да бъде задоволено общественото очакване", казва Тодоров. По думите му камерите реалистично са показали кой какво е извършил в нощта на убийството.

"Видях извършителя, защото беше на метри от мене и погледите ни се срещнаха, но нямам детайлна информация за него, каквато по-късно се оказа, че той има за мене, защото заплахите започнаха едва няколко часа след това, те продължиха и в следствения арест, впоследствие – и в Централния софийски затвор. Трябваше да мълча, защото заплашваха да избият семейството ми, а по-късно и мене", твърди Тодоров.

Той обяви, че срещу него са били организирани платени акции за саморазправа и платени публикации в медиите, бил упражняван и психически тормоз върху него и семейството му.

"Физическият убиец е на свобода и е сред вас!", предупреди осъденият беглец.

Освен до Цацаров той е записал видеообръщение и до еврокомисаря по правата на човека. В него той твърди, че му е постановена доживотна присъда, без да има нито едно истинско доказателство. Тодоров иска процесът срещу него да бъде гледан от Европейския съд.

Водещи

Най-четени