Скандал с гей-брошура, раздавана на ученици в цялата страна 28.02 | 09:37

В листовката със заглавие "любов без последствия" има снимки на мъже в интимни пози и подробно описание на видовете сексуални техники, практикувани от хомосексуалистите

От iNews

Скандал с брошура с хомосексуално съдържание. Листовки с прегърнати мъже на тях са били раздавани на ученици в различни училища в страната. Веднага, след като това стана ясно, здравният министър Кирил Ананиев нарече разпространението им "провокация". Започнало е разследване как брошурите са попаднали в клас, а виновните щели да бъдат наказани.

Засега информацията е, че листовките са стигнали до осмокласници в училища в пет области - Монтана, Видин, Ямбол, Кърджали и Хасково. Брошурата обаче била предназначена само за кабинетите за анонимно консултиране на хомосексуалисти и изследване на тези хора за СПИН.

Брошурите с име "Любов без последствия" се появяват в Езиковата гимназия в Ямбол в началото на декември. Директорът разбира за тях едва сега след писмо от регионалното управление на образованието, с което се забранява разпространението им. Не знае до колко ученици са успели да стигнат. От здравната инспекция в Ямбол твърдят, че материалите дошли от здравното министерство в комплект с други брошури.

"За мен е необяснимо как са попаднали в РЗИ-Ямбол - ние нямаме такъв кабинет. Обикновено всички здравно-образователни материали, които получаваме, ги раздаваме на учениците в големите класове. Вината е наша, че не сме преценили, че тази дипляна не е подходяща за тази възрастова група", каза д-р Лиляна Генчева от РЗИ-Ямбол.

"Медицинските специалисти, които са в здравните кабинети в училищата и които не са на подчинение на директора - чрез тях в повечето случаи е разпространена брошурата", заяви министърът на образованието Красимир Вълчев. 

"От една седмица правим всичко възможно да приберем тези брошури, за да не стигат до децата, които са невинни и нямат общо с този проблем. Това е една провокация, която ние разследваме в момента и всички виновни лица ще бъдат наказани по съответния начин", каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Последното преиздаване на брошурата е през 2017 г. В нея има снимки на мъже в интимни пози и подробно описание на видовете сексуални техники, практикувани от хомосексуалистите. 

Водещи