Скандален кмет пребил дете в Хайредин 02.11 | 13:06

12-годишно дете лежи с комоцио в болница

От Елица Елефтерова

12-годишно момче от село Рогозен лежи във Врачанската болница със сътресение на мозъка след инцидент в училище. Според родителите му детето е било бито от кмета на Община Хайредин, който дошъл на проверка в учебното заведение.

Родителите на Наделин казаха, че синът им е отличник, тихо и скромно момче и не заслужава такова грубо отношение. Те показаха ученическия му бележник с отлични оценки и примерно поведение.

От леглото в хирургичното отделение на болницата той разказа как е станал инцидентът.

"И се бяхме нарисували за Хелоуин и той, кметът на общината, влезе с още един човек и ни изкара с едно друго момче в коридора и започна да ни бие", разказа Наделин.)

"Говорим за човек - 130 килограма, а детето ми е 1,50 м. и 30 килограма. Бил го е в главата, с шамари, с пестници. Детето няма пълен спомен за случилото се след това", твърди Никола Василев, баща на битото дете.

По телефона кметът на Община Хайредин уточни, че е бил извикан в училището да въдворява ред и станал свидетел, как пострадалото момче се бие с друго дете.

"Аз това момче нито един миг нито съм го докосвал, нито съм го обиждал, нито съм го удрял, нито каквото и да било, с проявена агресия спрямо него", категоричен е Тодор Алексиев, кмет на Хайредин.

Според родителите на Наделин кметът Тодор Алексиев не се съобразявал с никого.

"Той каза - ще си правя каквото си искам, вас не ви интересува. Цялата община ги е страх от него", споделя Миглена Илиева, майка на момчето.

Родителите казаха още, че са сигнализирали Агенцията за закрила на детето, а кметът на свой ред заяви, че е оклеветен и ще търси правата си в съда.

Водещи

Най-четени